Hyttikosken tanssilava

Hyttikosken tanssilava. TUL:n alainen urheiluseura Rantsilan Urheilijat rakensi Hyttikosken tanssilavan talkoovoimin vuonna 1971. Eräs paikallinen tiesi tanssilavan historian alkaneen joen ylikulun ongelmista: kun renkkusillan tilalle rakennettiin kiinteä silta ja sillalle oli paljon käyttöä, RaU havaitsi paikan olevan sopiva tanssilavaa varten.Lava yritettiin räjäyttää huhtikuussa 1976 ja osin siinä onnistuttiinkin. Lava saatiin kuitenkin pikaisesti kuntoon. Jotkut epäilivät räjäytyksen taustalla olevan viha työväenjärjestöjä kohtaan. Toiset arvelivat asialla olleen huonosti käyttäytyneiden poikien, joita järjestysmiehet olivat joutuneet hieman opastamaan tanssipaikalla käyttäytymisestä. Nuorukaiset olivat kostoksi uhkailleet järjestysmiehiä ja sanoneet paikalla tanssittavan viimeisiä tansseja...

Aikamääre

Paikkakunta