Hyttikosken saha ja mylly

Hyttikosken saha ja mylly. Hyttikoskella lienee aikoinaan ollut tervahytti. Vuoden 1918 sodan jälkeen kosken pyöritettäviksi pystytettiin sahalaitos,, joka sai muutaman vuoden kuluttua rinnalleen myllyn. Saha ja mylly pyörivät, jauhoja jauhettiin, lautoja sahattiin ja höylättiin, saatiinpa sivutuotteena lähitaloihin sähköäkin. Lamavuodet tulivat 1920-30-lukujen taitteessa ja yhtiö piti kannattamattomana myydä pakkohuutokaupassa. Monia Sipolankylän taloja meni nurin osakkuuden vuoksi. Useat seuraavat omistajat pyörittivät saha- ja myllylaitosta paremmalla menestyksellä ja laajensivatkin yritystä. Lopullisen kuoliniskun yhtiön toiminnalle antoi Revon Sähkö. Jäljellä on vain raunioita - ja legenda.

Aikamääre

Paikkakunta