Tervon uittopatsaat

Tervon uittopatsaat

Aihe

Tervon uittopatsaat. Juuri Kerälän- ja Sipolankylän rajamaastossa sijaitsee Tervo, jonka sijoilla on ennen ollut Tolosen suvun Rantsilan kantapaikka. Tervon pihalle on Johan Tervo taiteillut muuraamalla patsaita. Yksi jokiahteen patsasrykelmä, vene, tukkijätkä ja -herra sekä kahvinkeittäjä esittää uittoja Siikajoessa. Siikajoessa lienee uitettu tukkeja noin vuosina 1860-1960.Siikajoesta muutetun kerrotaan, että hämäläisten ja savolaisten asuttajien tieltä väistymään joutuneet lappilaiset olisivat perääntyessään kironneet Siikajoen. Joki on ollut sen asukkaille sekä siunaus että vitsaus: jokea pitkin on veneellä päässyt nopeasti, mutta veneettä kulkijan on paikoin ollut vaikea löytää ylikulkupaikkaa
entäpä sitten tulviva joki, joka on vienyt ja tuonut paljon muassaan.

Henkilö