Sadintarhan Männikö

Sadintarhan Männikö
Sadintarhan Männikö. Suomen sodan taisteluilta käytiin Rantsilassakin ja tuolloin kenraali Sandels majaili Rantsilassa. Sadintarhan kerrotaan olleen upseerien asumuksena. Eräs perimätieto kertoo, että Siikajoen voittoa 18.4.1808 olisi juhlittu Sadintarhassa viidensadan viinakannun voimin. Kerrotaan myös, että Olkijoen välirauhan 12.11.1808 kunniaksi Tutshkov ja Sandels olisivat pitäneet Sadintarhassa juhla-aamiaisen. Toinen perimätieto kylläkin kertoo, että nämä aamuiset juomingit olisi pidetty Isossa-Toppilassa (Vanhassa-Toppilassa).Aikoinaan Sadintarha oli iso talo. Sittemmin se on jaettu useaan osaan. Kuvan Männikön talo on yksi näistä jaossa Sadintarhasta erotetuista taloista. Alkuperäisen Sadintarhan nimi juontunee metsästyksestä, sadihan on eräänlainen ansa. Lähistöllä on ollut susihauta.