Poliisi Juho Vilhelm Laine ja poikansa Toivo Johannes kirkonkylästä osallistuivat vapaussotaan IV/Vaasan II Jääkärirykmentissä Hämeen ja Karjalan rintamilla. Juho Laine oli 1890-luvun lopulla Tarkk'ampujapataljoonan aliupseeri, mutta keisari Nikolai II:n lakkautettua Suomen kansallisen sotaväen vuosien 1900-1904 aikana Laine hakeutui poliisiksi. Juho Laine oli perustamassa Ylivieskan suojeluskuntaa vuonna 1917 ja toimi myös Sk:n kouluttajana. Vapaussodan jälkeen hän toimi lyhyen ajan Sk:n paikallispäällikkönä. Toivo Laine toimi rakennusmestarina 1930-luvulta eläkkeelle siirtymiseensä saakka.

Provenienssi

Valokuva on jäljennös V. Junttilan kuvasta.