Kuussalo

Kuussalo
Kuussalo. Kuussalon pihapiiri on rakennettu 1800-luvulla. Vuosisadan vaihteen molemmin puolin Kuussalo toimi majatalona, kestikievarina, noin 50 vuoden ajan. Toiminta lakkasi autojen yleistyttyä.Kuussalon perustamisesta kerrotaan sellainenkin tarinaa, että Kurranjärven rannalla asunut Ryky olisi pelännyt venäläisten surmaamaksi tulemista ja lähtenyt siksi pakosalle. Hovin sotilastorpan pihalla hän olisi kuullut, kuinka tyttönen lauloi Kuussaloon ratsastaneesta isästään. Niinpä Rykykin ratsasti Kuussaloon, jossa yöpyi. Talon hän löi pystyyn kyseiselle paikalle, koska haltija kehotti häntä rakentamaan talon siihen. Onpa kerrottu sellaistakin, että Kuussalossa kummittelisi. Ovat nähneet linja-autopysäkillä istumassa vankina olleen nuoren naisen haamun rautapallo jalassaan...

Aihekokonaisuus