Aarrepelto

Aarrepelto
Aarrepelto. Aarrekätköt eivät aina ole pelkkää puhetta: Paakarin Matti löysi 1960-luvun puolivälissä peltojansa kunnostaessaan vanhasta ojanpenkasta aarteen, ja toisen ja kolmannenkin. Kuvassa löytäjä seisoo ensimmäisen kätkön kohdalla, seuraavat olivat samassa linjassa sadan metrin välein. Aarre käsitti yhteensä 18 plootua, jotka ovat kookkaita rahoja. Aarre on luovutettu Helsinkiin museoon, josta osa lienee toimitettu Oulun museoon. Plootujen tarkka arvo ja ikä ei ole muistissa, mutta ne olivat ison- ja pikkuvihan väliltä, mm. vuodelta 1721. Ilmeisestikin pikkuvihasta pelättiin tulevan yhä verinen kuin edeltäjästäänkin, joten rahoja kätkettiin maahan. Arvoitukseksi jää mikä on ollut kätkijän kohtalo.

Henkilö

Aihekokonaisuus