Vasemmalla istuu Annalan isäntä Antti Antinpoika Annala, entinen Pietilä

Vasemmalla istuu Annalan isäntä Antti Antinpoika Annala, entinen Pietilä. Hänestä oikealla on isännän vävy kauppias Jakob Björklund, Annalan Mathilda-tyttären (1858-1903) knallipäinen mies. Mathilda saattaa olla teekannun takana istuva jakauspäinen nainen. Välissä mahdollisesti seisoo heidän poikansa Vilho Jaakko. Oikealla istuu keppi kädessä talon toinen vävy kauppias Fritz Ferdinand Åkerman (1860-1936) Annalan Henrika -tyttären (1860-1918) mies. Muut tuntemattomia.Taustan talo ei ole Annala, vaan ilmeisesti isännän omistama toinen talo alempana jokivarressa ns. Topparin paikalla. Talo voi olla mahdollisesti myös kauppias Björklundin. Takana virtaa Pyhäjoki, ja toisella rannalla kuvan oikeassa reunassa näkyy vuonna 1886 rakennettu Pyhäjoen kansakoulu. Mainittakoon, että isäntä Antti Annala kuului kansakoulun ensimmäiseen johtokuntaan.

Aineistoryhmä